Koszyk

 x 
Twój koszyk jest pusty

Kontakt

logo techmedia

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.


TechMedia Sp. z o.o.
ul. Ogrodowa 48/54
00-876 Warszawa

tel. 22 122 13 55
fax. 22 122 13 51


Oddział Siedlce:
08-110 Siedlce
ul. 10-go Lutego 15
II Piętro

tel. 25 633 66 74
fax. 25 633 66 73

Gastro POS

Gastro POS to samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej. Umożliwia wybór pozycji towarowych, bonowanie zamówień i realizację sprzedaży w bardzo wygodny sposób - za pomocą ekranu dotykowego.

Kelnerzy i barmani, dzięki wygodzie i szybkości pracy, nie tracą czasu na zbędne czynności, a całą uwagę mogą skupić na obsługę klienta.
Ocena Nie ma jeszcze oceny
Cena netto: 1659,00 zł
Powyższe ceny są cenami netto
Gastro POS to oprogramowanie dla gastronomii stworzone głównie pod ekrany dotykowe i terminale POS. Zastępuje tradycyjną kasę fiskalną umożliwiając stworzenia graficznej prezentacji menu sprzedaży lokalu gastronomicznego, sprzedaż na rachunkach otwartych, rezerwację stolików, rachunki fiskalne i niefiskalne oraz wystawianie faktur VAT.

Obsługa programu została maksymalnie uproszczona, a użytkownik ma możliwość wyświetlenia wszystkich potraw sprzedawanych w lokalu w postaci graficznej na ekranie, z podziałem na grupy, np. zupy (w skład grupy wchodzą: zupa pomidorowa, zupa ogórkowa, rosół, itp.), dania mięsne (w skład grupy wchodzą: schabowy z ziemniaczkami, pieczeń, rolada wołowa, itp.).
Dzięki dowolnemu podziałowi sprzedawanych potraw i przynależności do dowolnej grupy, obsługa nie potrzebuje zapamiętywać kodów PLU produktów jak to ma miejsce przy tradycyjnej kasie fiskalnej, ponieważ w programach gastronomicznych wszystko jest wyświetlane na ekranie w postaci nazw towarów. Można śmiało stwierdzić że osoba potrafiąca czytać, po 10 minutowym przeszkoleniu może pracować na systemie sprzedaży Gastro POS.

Kupując program musimy pamiętać o tym że licencja jest na 1 stanowisko pracy. Im więcej stanowisk sprzedaży Gastro POS tym cena jednostkowa niższa. Przy zakupie większej ilości stanowisk prosimy o kontakt telefoniczny.

Najważniejsze funkcje programu Gastro POS:
  • Obsługa programu poprzez ekran dotykowy lub za pomocą myszki
  • identyfikacja kelnera kodem (wpisywanym z palca) lub kartą magnetyczną,
  • zakładanie nowych rachunków na stoły, osoby lub grupy (możliwość przydzielania różnych rabatów),
  • zmiana obsługi rachunku (przekazanie rachunku innemu kelnerowi),
  • łączenie lub dzielenie rachunków (np. każdy klient płaci za siebie),
  • otwieranie rachunków na wynos z dostawą lub bez (np. automatyczne doliczanie opakowania do pizzy),
  • stały podgląd rachunku, możliwość wydrukowania rachunku wstępnego,
  • całość menu na klawiszach bezpośredniego dostępu z możliwością dzielenia na grupy i możliwością przypisana zdjęć,
  • graficzna prezentacja lokalu – rozrysowany układ stolików w lokalu (możliwość stworzenia dowolnej ilości sal obsługi),
  • dodatkowo możliwość bonowania za pomocą kodu PLU oraz czytnika kodów kreskowych (np. chipsy, paluszki),
  • możliwość tworzenia towarów typu zestaw, przechodząc przez wcześniej zdefiniowane grupy program pozwala na wybór poszczególnych produktów z danej grupy w czasie bonowania. Np. wybieramy zupę, następnie wybieramy drugie danie w kolejnym kroku program pyta o wybór napoju i np. deseru. Stworzona tak kompozycja może być zawsze w stałej cenie lub cenie zależnej od wybranych potraw – zależnie od konfiguracji.
  • możliwość korygowania rachunków przed i po wydrukowaniu zamówienia (system uprawnień do wykonania korekt),
  • możliwość połączenia dowolnej ilości stanowisk sprzedaży (możliwość otwarcia rachunku na jednym stanowisku, a jego zakończenie na innym stanowisku POS w lokalu)
  • rejestracja czasu pracy personelu,

Automatyczna informacja dla kuchni lub baru
wydruk zamówień na drukarkach zamówień w kuchni i barze (informacja który kelner złożył zamówienie, na który stolik, co zostało zamówione, wraz z dodatkowymi opisami dla kucharzy, np. bez soli, frytki zamiast ziemniaków, itp.)
możliwość połączenia z systemem audiowizualnym (graficzna prezentacja zamówień na ekranie w kuchni)

Elastyczne kształtowanie cen
4 poziomy cen oraz funkcja happy hours (automatyczne zmiana cen o zaprogramowanej godzinie),
możliwość zaprogramowania cen zależnych od dnia tygodnia i pory dnia (np. w środę i piątek w godz. 15:00-17:00 piwo w cenie 4 zł, we wtorek od 13:00-17:00 - 4,5zł, we wtorek od 17:00-22:00 - 6 zł),
rabaty, tzw. „z ręki” oraz obsługa kart rabatowych, np. rabat zależny od grupy towarowej (grupa piwo - 6%, grupa dania obiadowe - 12%, itp.);
narzuty, tzw. „z ręki” lub automatyczne przy kończeniu rachunku np. serwisy hotelowy po godz. 22:00 (+20%),

Łatwe wprowadzanie modyfikacji
modyfikacja potraw - zastąpienie jednego składnika potrawy innym np. frytki zamiast ziemniaków,
możliwość zdefiniowania grupy dodatków do danej potrawy,
dodatkowe informacje - wydruk informacji dla kuchni np. bez soli, przysmażone, itd.,
  • Współpraca z systemami hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami
  • współpraca z systemami hotelowymi CHART Hotel, FIDELIO, SIHOT i inne,
  • współpraca z automatycznymi dozownikami piwa, napoi i alkoholi firm HARTEK, DRINKOMAT, EUREKA BarCent 305
  • współpraca z wagami elektronicznymi (np. ryba na wagę),
  • współpraca z bonownikami kelnerskimi (przenośne bezprzewodowe notesy elektroniczne) – realizacja zamówień bezpośrednio przy stoliku bez konieczności podchodzenia do komputera,
  • Współpraca z systemem monitoringu zainstalowanym w lokalu - do obrazu z kamery dokładana jest informacja o aktualnie wykonywanych operacjach w systemie Gastro POS (przydatne w lokalach typu Fast-Food). Możemy sprawdzić czy kelnerka wydając np. piwo, bonuje właściwy towar.

Obsługa różnych form płatności
różne formy płatności - gotówka, karty kredytowe, czeki, bony i inne
płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do lokalu
magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem (zastosowanie np. w dyskotece, klienci nie posługują się gotówką w lokalu)
zakończenie rachunku paragonem fiskalnym, fakturą VAT lub rachunkiem niefiskalnym (rozchód towarów na użytek własny)
możliwość przerzucenia rachunku do recepcji hotelowej,
płatność kartą magnetyczną - wewnętrzna sprzedaż bezgotówkowa polegająca na wykupieniu przez klienta na wstępie do dużego rozległego lokalu magnetycznej karty depozytowej z określonym limitem,
wydruk rachunków blankietowych na specjalizowanych drukarkach rachunków: CITIZEN CBM-820, EPSON TM-U295 lub typowych drukarkach atramentowych i laserowych,
zakończenie rachunkiem wstępnym (do zaakceptowania przez klienta w eleganckich lokalach), paragonem fiskalnym, fakturą,

Pizzerie i lokale typu fast food
zamawianie pizzy dzielonej na części, z możliwością dodawania i odejmowania składników – automatyczna zmiana ceny
automatyczna identyfikacja rozmówcy przy sprzedaży na wynos (np. pizzerie) oraz pełna historia obrotów tego klienta oraz należnych klientowi rabatów
automatyczne doliczanie kosztu dostawy w zależności od wielkości rachunku i rejonu dostawy (np. ulicy)
tryb szybkiej sprzedaży dla lokali typu fastfood, możliwość dostosowania wyglądu ekranu i rozłożenia towarów i grup

Niskie koszty szkoleń
możliwość zdefiniowania w systemie kelnera jako ucznia - szkolenie personelu (symulacja sprzedaży bez wpisów do prawdziwej bazy danych i wydruków paragonów)
przejrzyste menu z podziałem na grupy nie wymaga uczenia się kodów PLU

Współpraca z drukarkami fiskalnymi
program współpracuje z większością drukarek fiskalnych takich firm jak: NOVITUS, POSNET, ELZAB, EMAR, INNOVA, TORELL, FAREX
możliwość podłączenia kilku stanowisk sprzedaży do jednej drukarki fiskalnej

Współpraca z terminalami płatniczymi
Program Gastro POS współpracuje z następującymi terminalami kart płatniczych: TRANZ, CELTO, MPAY, 9000i

Raporty sprzedaży
System Gastro POS posiada bardzo bogaty moduł raportujący - możliwość wykonania raportów z aktualnej zmiany, jak i ze zmian archiwalnych między innymi:
  • rejestr VAT
  • raport kasowy
  • raport kelnerski
  • raport utargów
  • raport o udzielonych rabatach
  • raport wykonanych storn
  • raport sprzedaży wg PLU
  • raport sprzedaży wg grup towarowych
  • raport sprzedaży na karty rabatowe

Dodatkowe moduły i interfejsy do programu Gastro POS

Program Gastro POS posiada wiele modułów (dodatkowo płatne) rozszerzających możliwości programu. Chęć wykorzystania którejkolwiek z poniższych funkcji wymaga dokupienia odpowiedniego modułu:
  • obsługa automatycznych dozowników piwa, np. HARTEK, DRINKOMAT, EUREKA BarCent 305
  • współpraca z dowolnym programem hotelowym np. FIDELIO, SIHOT, (nie potrzebne do Chart Hotel),
  • interfejs wagi elektronicznej, np. CAS, MEDESA, AXIS, FAWAG S.A.
  • interfejs terminali kart płatniczych (nie dotyczy terminali przenośnych),
  • moduł dostaw na telefon "deliwerka", np. identyfikacja osoby dzwoniącej, automatyczne dobonowywanie opakowania do pizzy na wynos, automatyczne doliczanie kosztu dostawy w zależności od adresu
  • podgląd sali przez kierownika - dodatkowa licencja Gastro POS dla menagera umożliwiająca przeglądanie i generowanie raportów, bez możliwości zamykania rachunków
  • system audiowizualny do realizacji zamówień w kuchni - zamówienia wyświetlane na ekranie monitora zamiast wydruków na drukarce zamówień

DOSTAWY NA TELEFON (DELIWERKA)

Połączenie programu GastroPOS z centralami SLICAN tworzy kompletny system realizacji zamówień potraw przez telefon. Dzięki zastosowaniu naszego systemu weryfikacja zamówienia odbywa się automatycznie, pozwalając jednocześnie na premiowanie stałych klientów. Program GastroPOS został wyposażony w mechanizm wczytywania mapy terenu dostawy , który umożliwia rozpoznawanie poprawności adresu dostawy podawanego przez klienta oraz wprowadzanie komentarzy na temat poszczególnych lokalizacji. Program weryfikuje oraz zapamiętuje wszystkich klientów kierując się numerem telefonu podawanym przez klienta. Pozwala to unikać oszustw oraz jednocześnie rozpoznawać stałych klientów, których można premiować różnego rodzaju rabatami lub innymi formami promocji. Nasi klienci potwierdzają wysoką skuteczność i poprawność rozwiązania.

Stosując go, firmy gastronomiczne uzyskują następujące korzyści :
  • szybka i pewna identyfikacja klienta poprzez numer telefonu
  • Brak kosztów oddzwaniania do klienta
  • Zmniejszenie ilości oszustw
  • Szybka i sprawna realizacja dostaw